Обща информация

Столицата в няколко числа и номера:

Тя е номер 13 в класацията за най-голяма и бързорастяща столица в Европа, към нея водят общо 5 прохода, обградена е от 4 планини, с общо 23 района и 21 градски парка, София е име номер 5 на населеното място, създадено от сердите. Датата е 9 април 809 г., когато хан Крум присъединява Сердика и градът за пръв път влиза в пределите на българската държава.

64 е номер на само един от общо 10 автобуса, които могат да ви заведат до Витоша, нашата любима зелена дестинация, до която ни делят не повече от 60 минути с различен вид транспорт, а през зимата в София има средно по 60 дни със снежна покривка, която често ни „изненадва” щом се появи.

Културните и творчески индустрии в София са на 7-о място по икономически прираст, въпреки че над 800 000 жители на града са съжаление използват само телевизора си за прозорец към света на изкуствата. За радост най-голямата и развита културна инфраструктура е тук, заедно с голям брой предприемчиви и талантливи хора, за които културата е начин на живот. Тук ще представяме голяма част от тях, организирани в календар с месеци, дати и часове. 

 

Столична община

Градски транспорт

Зелени системи

Музеи

Галерии

Театри

Софийската опера и балет

Софийска филхармония

Хостели

Sofia Free Tour

Мултикулти проект

Culturemap

 

 снимка: Яна Пункина

Моля почакайте...